cashhier.nl
Banner

Over Bingo
Wiki Pedia E-mail
Gebruikerswaardering: / 2
LaagsteHoogste 

Bingo is een spel voor meer spelers, waarbij iedere speler een formulier met getallen heeft, die kunnen worden weggestreept wanneer het getal, dat wordt getrokken door de spelleider, ook op dit formulier staat.

Het wordt gespeeld met de getallen 1-75, waarbij een enkele sheet bestaat uit 24 getallen (5x5 getallen).

Lees meer...
 
Geschiedenis E-mail
Gebruikerswaardering: / 3
LaagsteHoogste 
Bingo is ontstaan in Italië rond de 16e eeuw. Het kwam uit de Italiaanse loterij, Lo Giuoco del Lotto d”Italie. De Italiaanse nationale Loterij is opgericht in 1530 en bestaat nog tot aan de dag van vandaag. Naar schatting brengt deze loterij 75 miljoen euro per jaar op en het is 1 van de belangrijkste inkomsten van de overheid. Het Bingospel werd ook zeer populair in Frankrijk. In 1778 richten de fransen hun eigen lotto op, genaamd Le Lotto waarbij het voornaamste spel bingo was.

Bingo werd ook veel als educatief doeleind gebruikt tijdens de 17e eeuw. In 1850 werd in Duitsland een bingospel gemaakt die kinderen leerde vermenigvuldigen. Andere spellen waren bijvoorbeeld dieren lotto’s, spelling lotto en geschiedenis lotto.

De naam bingo is een verbastering van het woord Beano. De naam Beano komt weer van de bonen die vroeger werden gebruikt om de nummers af te dekken.

Lees meer...
 
Bingo Spel regels E-mail
Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 

Bingo is een echt 'multi playerspel'. Dat wil zeggen dat het mogelijk is om met meerdere mensen tegelijk te spelen. De huidige versie biedt de mogelijkheid om te kiezen uit diverse verschillende "rooms" waar gespeeld kan worden. Zo zijn er rooms waar gespeeld kan worden voor € 0.10,-, € 0.25,-, maar ook voor € 0.50,- per kaart.
Het aantal spelers per room, is gelimiteerd en afhankelijk van de kaartprijs. Per speler kan er met maximaal tien kaarten per spelronde gespeeld worden.
Het basisprincipe van het Bingospel berust op het afvinken van in totaal 24 getallen, welke in een raster van vijf bij vijf vakken zijn afgebeeld en waarbij het middelste vak blanco blijft. De verticale rijen worden aangeduid met de letters B-I-N-G-O. Getallen in de B-kolom bestaan uit de reeks 1 t/m 15, getallen in de I-kolom bestaan uit de reeks 16 t/m 30, getallen in de N-kolom (vier plus 1 blanco) bestaan uit de reeks 31 t/m 45. Getallen in de G-kolom bestaan uit de reeks 46 t/m 60. Tot slot bestaan getallen in de O-kolom uit de reeks 61 t/m 75. De getallen worden niet op nummervolgorde afgedrukt zodat enorm veel verschillende combinaties mogelijk zijn. identieke kaarten komen dan in principe ook niet voor. Desondanks is het natuurlijk mogelijk dat er op verschillende kaarten gelijktijdig BINGO valt. Dit geldt zowel voor de rijprijs als voor de volle kaart. Bij gelijktijdige BINGO wordt het bedrag in de prijzenpot gelijkelijk verdeeld over het aantal winnende kaarten. Een speler met twee winnende kaarten zal, indien er ook een winnaar is met slechts een winnende kaart, dus tweederde van de pot ontvangen.

Veel Succes met het spel

Lees meer...
 


123-Bingo!!, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting